Resim-İş Öğretmenliği Programı Özel Yetenek Sınavı Başvuruları

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

ÖZEL YETENEK SINAVI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları için ön kayıtlar web sayfamız üzerinden 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru sistemi 26 Temmuz 2019 günü saat: 23:59'a kadar açık kalacaktır.

Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi için tıklayınız.

Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu için tıklayınız.

Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi Hakkında

Özel yetenek başvuru sistemine kayıt olmak için; yukarıda bulunan linkten KAYIT OL butonunu tıklayarak, kayıt olma sayfasını açmalısınız. Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri (T.C. Kimlik No, Ad-Soyad, Cinsiyet, e-posta, şifre) eksiksiz ve doğru bir şekilde ilgili alanlara girdikten sonra, Kayıt Ol butonuna tıklayarak, Özel Yetenek Başvuru Sistemine kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şifrenizi unutmanız halinde kullanılacak doğrulamada, şifreniz e-posta adresinize gönderileceği için verdiğiniz e-posta adresinin geçerli ya da aktif olarak kullanılan bir e-posta adresi olmasına özen gösteriniz. Doğru verilmeyen bir e-posta adresi ile sisteme kayıt olunması durumunda yaşanacak hak kayıplarından aday kendisi sorumludur.

Sisteme kayıt olduktan sonra GİRİŞ YAP butonunu kullanarak TC. Kimlik Numaranız ve kayıt aşamasında belirlediğiniz şifre ile sisteme giriş yapıp, başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sayfasında “Yeni Başvuru” butonunu tıklayarak, sırası ile “Kimlik Bilgileri”, “Eğitim Bilgileri”, “İletişim Bilgileri”, “Belgeler” ve “Program Seçimi” butonlarını kullanarak, sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme girmeniz gerekmektedir. İlgili alanları doldurduktan sonra “Başvurumu Gönder” butonunu tıklayarak, başvurunuzu onaya gönderebilirsiniz. Bilgileriniz kontrol edildikten sonra kurumumuz tarafından onaylanacak ve sistem “Sınava Giriş Belgesi” düzenlemesine açılacaktır. Onay işlemi tamamlandıktan sonra adayların sistem üzerinden Sınava Giriş Belgelerini almaları ve sınava gelirken yanlarında bulundurmaları zorunludur. Sınava giriş belgesi olmayan adaylar, sınava alınmayacaktır.

Sınavda Gerekli Araç ve Gereçler:

• 50x70 cm boyutlarında, en az 3 mm kalınlığında duralit ya da mukavva resim altlığı
  • Kıskaç veya mandal
  • Tükenmez veya mürekkepli kalem, kurşun kalem, yumuşak silgi ve kalemtıraş

Ön Kayıt ve Sınav Tarihleri

Engelli OlmayanÖğrenci Kontenjanı

Engelli Öğrenci Kontenjanı*

Başvuru

Tarihleri

(Ön Kayıt)**

Sınav Tarihleri

Sınav Başlama Tarihi ve Saati***

Kesin Kayıt Tarihi

22-26 Temmuz 2019

01-02 Ağustos 2019

01 Ağustos 2019

19-23 Ağustos 2019

*Engelli Öğrenci: Engelli öğrenciler aynı tarih ve saatte farklı sınıflarda sınava alınacak ve değerlendirme kendi içlerinde yapılacaktır. Eksik kalan engelli kontenjanları normal kontenjanlara aktarılacaktır.

**Ön Kayıtlar: Adayların ön kayıt işlemleri, (http://www.erdogan.edu.tr/) adresinden duyurulacak linkten elektronik ortamda yapılacaktır.

***Sınav: Sınav 01 Ağustos 2019 günü saat 13:00’de başlayacak ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapılacaktır. Sınav, başvuru sayısına göre 1-2 gün sürebilir. Adaylar sıra numaralarını takip etmek zorundadırlar.